Yasmin en Khalid willen nog niet samenwonen

Khalid Boulahrouz (33) en Yasmin Verheijen (20) lijken een nieuw Nederlands sprookjespaar. De één een stoere voetbalprof van Nederlands-Marokkaanse afkomst, gepokt en gemazeld in de Duitse (HSV, Stuttgart), Engelse (Chelsea), Spaanse (Sevilla) en Nederlandse (RKC, Feyenoord) competitie. De ander een natuurlijke schoonheid met een ontwapenende lach, voormalig studente binnenhuisarchitectuur met Nederlandse ouders en Indische, Chinese en Hindoestaanse bloedlijnen.

De publiciteit rond Khalid’s relatie met Sabia, die na hun scheiding de nieuwe liefde van Rafael van der Vaart werd, heeft zijn loopbaan in Duitsland geen goed gedaan, stelt Khalid achteraf vast. "Alle publiciteit kost je zo veel energie, terwijl je je juist moet focussen op het voetbal. Maar dat was toen."

Verheijen en Boulahrouz zeggen de camera’s en premièrefeestjes voortaan bij voorkeur te zullen mijden. "We zijn erg gesteld op ons privéleven, we willen een zo normaal mogelijk leven lijden", aldus Verheijen.

Ondanks haar indrukwekkende ‘looks’ zal Yasmin geen loopbaan in de showbizz nastreven. Voor haar zeker geen carrière als soapactrice. En waarschijnlijk ook niet als medepresentatrice bij bijvoorbeeld RTL Boulevard, al kun je volgens Yasmin nooit ‘nooit’ zeggen. "In de binnenhuisarchitectuur is het trouwens moeilijk om werk te vinden. Veel van mijn medestudenten zijn werkloos", zegt ze.

Liever legt ze zich toe op het ontwerpen van kleding; samen met haar moeder maakte ze het nationaal kostuum dat ze droeg in de finaleronde van Miss Universe waarin ze uiteindelijk vierde werd. "Ik ben creatief, kan goed mijn handen werken en ontwerpen. Daarin zie ik zeker een toekomst", aldus Verheijen.

Samenwonen doet het tweetal nog niet, zoals in sommige media wel is gesuggereerd. Verheijen: "We laten ons niet dwingen door de factor tijd. We hebben nu samen een fijne relatie en als de tijd rijp is, dan gebeurt het vanzelf."

Boulahrouz zegt zich evenmin druk te maken over de toekomst. Zijn contract bij Feyenoord loopt tot komende zomer. Hij heeft het erg naar zijn zin bij de stadionclub. "Ik wil geen zieltjes winnen hoor, maar ik ben echt geraakt door de passie en trots van de supporters. Gewoon indrukwekkend. Dat heb ik nog niet eerder zo beleefd, misschien met uitzondering van HSV. Je maakt het in je loopbaan niet vaak mee dat je je zo met een club en met de supporters identificeert, maar bij Feyenoord is dat absoluut het geval."