Wordt Justin Bieber Amerika uitgezet?

Ruim 50.000 Amerikanen hebben een online petitie getekend voor de deportatie van Justin Bieber. Als dit aantal voor 22 februari wordt verdubbeld, moet de overheid officieel op het verzoek reageren.

"We willen graag dat de gevaarlijke, roekeloze, vernietigende en drugsgebruikende Justin Bieber wordt uitgezet en dat zijn green card wordt afgepakt," zo luidt de tekst van de petitie, die gericht is aan het Witte Huis. "Hij vormt niet alleen een bedreiging voor onze mensen maar is ook een verschrikkelijke invloed op onze jeugd. Wij willen Justin Bieber uit onze samenleving verwijderen."

De 19-jarige Canadees, die in Californië woont, werd vorige week gearresteerd voor rijden onder invloed en straatracen. Ook kwam de zanger in meerdere landen onder vuur te liggen vanwege graffiti en werd er tijdens een feestje bij hem thuis onlangs cocaïne gevonden.

De petitie werd donderdag gecreëerd en werd binnen de eerste vijf dagen 51.569 keer ondertekend. Het doel is 100.000 handtekeningen.

Overigens woont Lil Za nog steeds in het huis van Justin Bieber. Het gerucht ging dat Bieber de rapper had gevraagd zijn spullen te pakken nadat Za bij hem thuis werd gearresteerd voor drugsgebruik, maar niets blijkt minder waar.

Kort na de arrestatie werd Za bij een hotel in de buurt van Justins huis gespot. Hij was daar echter alleen om zijn moeder te bezoeken, weet TMZ nu. Zelf logeert Za nog altijd in huize Bieber. Ook zijn vriendin Atifa is overgekomen om hem daar te vergezellen. De twee worden af en toe op segways bij het optrekje gespot.

Za werd eerder deze maand tijdens een feestje bij Bieber thuis opgepakt op verdenking van cocaïnebezit. Bieber zelf verblijft nog steeds in Panama, waar hij vakantie viert.