×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Winnend Songfestivalliedje is plagiaat’

4.07.2018 -

De schrijvers van het winnende liedje van het afgelopen Eurovisiesongfestival worden mogelijk aangeklaagd voor plagiaat. Universal Music Group claimt dat het nummer Toy van zangeres Netta te veel lijkt op Seven Nation Army van The White Stripes.


De manager van Netta zegt tegen Haaretz dat er nog geen juridische claim is neergelegd maar dat er wel een brief is binnengekomen over de kwestie. Songwriter Doron Medalie wilde tegenover de krant niet reageren vanwege de juridische aard van de zaak.

Als het echt om plagiaat gaat, zou Netta in theorie nog gediskwalificeerd kunnen worden. Inzendingen op het Songfestival moeten altijd originele nummers zijn.