William Spaaij slaat rol in Wenen af

William Spaaij is onlangs gevraagd voor de mannelijke hoofdrol in de musical Mary Poppins in Wenen. Hij speelde die rol eerder in de Nederlandse versie van de musical in het Circustheater in Scheveningen. De 30-jarige acteur heeft het aanbod overigens afgeslagen.

 “Ik vind dat niet zo interessant”, stelt William in de Volkskrant.. “Op West End of Broadway zou ik het doen. Maar ik heb geen ambities om er erg voor te knokken.”

Hij richt zich liever op het acteren in toneelstukken en het maken van zijn eigen films. Later dit jaar moet zijn debuut 30 Milligram in première gaan, een zwarte komedie over twee ambtenaren die babyboomers vermoorden om de crisis tegen te gaan. “Filmproducent is nieuwer, spannender".

Ook ambieert hij in de toekomst een kind te krijgen met zijn vriendin Noortje Herlaar. "Nu ik elke avond met een kind loop te rollebollen in De Kleine Blonde Dood, gaat de gedachte daaraan steeds meer spelen. Maar we zitten op een punt dat de carrière nog te veel floreert om nu een kind te krijgen. Uiteindelijk lijkt het vaderschap me het mooiste beroep dat er is.”

Verder stelt Spaaij dat hij gekker op musicalproducent Albert Verlinde is dan op Joop van den Ende. “Joop van den Ende is een inspirerend figuur die veel voor het vak heeft betekend. Maar Albert heeft een veel grotere gunfactor. Bovendien zijn we vrienden.”