×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Willem van Hanegem heeft prostaatkanker

17.01.2018 -

Willem van Hanegem heeft prostaatkanker. De 73-jarige voormalig voetballer begint volgende week aan een serie van 35 bestralingen in zeven weken, zo vertelt hij in het AD. Volgens Van Hanegem en zijn artsen is de kans op genezing groot.


De oud-voetballer vertelt in de krant hoe bij een jaarlijkse check verhoogde bloedwaarden werden geconstateerd en bij nader onderzoek kanker werd aangetroffen.

Hoewel hij sinds de diagnose korter zegt te slapen, blijft Van Hanegem ontspannen. 'Ik sta natuurlijk niet te juichen nu ik 35 keer bestraald moet worden', zegt hij. 'De dokter heeft gezegd dat de kans bijna 100 procent is dat het goed komt. Dus waarom zou ik dan bij de pakken neer gaan zitten?'

Omdat de oud-speler van onder meer Feyenoord al door verschillende personen werd benaderd had hij besloten één keer zijn verhaal te doen. 'Ik dacht: ik vertel dit verhaal nu een keer', aldus Van Hanegem.