×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Willem-Alexander weer bij Veteranendag

19.06.2018 -

Koning Willem-Alexander is ook dit jaar weer van de partij op Veteranendag. Op de Kneuterdijk neemt de koning traditiegetrouw het defilé af.


De veertiende Nederlandse Veteranendag, zaterdag 30 juni, begint in de Ridderzaal. Daar houdt minister-president Mark Rutte een toespraak. Aansluitend volgt op het Binnenhof de medaille-uitreiking. Dit jaar krijgen vier (oud-)militairen bijzondere decoraties, na afloop van de ceremonie hebben zij een ontmoeting met Willem-Alexander. Ook treft de koning leerlingen van de winnende klas van de scholierenfotowedstrijd 2018.

Op het Binnenhof wordt ook weer de Herinneringsmedaille voor Internationale Missies uitgereikt aan veteranen die net zijn teruggekeerd van hun missie. Daarnaast wordt een zilveren anjerspeld overhandigd aan een partner van een militair, als representant van het thuisfront.

Zaterdagmiddag neemt Willem-Alexander het defilé af, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend. Ruim honderd detachementen met veteranen, militaire muziekkorpsen en actief-dienende militairen van alle krijgmachtsdelen lopen door Den Haag. Minister-president Rutte gaat langs op het Malieveld om veteranen op te zoeken.