Willem-Alexander: ‘Máxima maakt mij een beter mens’

Prins Willem-Alexander en Máxima blijken er een normaal gezinsleven op na te houden inclusief magnetronmaaltijden en carpoolen met ander moeders.

“Het is altijdpassen en meten. Er is altijd tijd te kort. Ik denk dat we in dat opzicht nietverschillen van andere jonge gezinnen met werkende ouders die veel op hun bordhebben. En die ook nog moeten koken,” vertelt Máxima.

Wie denkt dat een privé-kok elke dag de gezondste maaltijdbereidt voor prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane komt bedrogen uit. “We warmenop. Lang leve de magnetron,” aldus de kroonprins. “Wij koken vaak in deskivakanties. Voor de meeste mensen is het fijn om in de vakantie niet tehoeven komen. Bij ons is het andersom.”

Prinses Máxima blijkt ook gewoon te mengen met de anderemoeders op de school van Amalia en Alexia. “Met andere moeders organiseer ikvaak een carpool. Die moeders zijn ook druk. Bellen mij soms ook met de vraag:kun je mijn dochter ophalen? Want ik zit nog in een vergadering in Zeeland. Wehelpen elkaar heel goed”, vertelt de 38-jarige Argentijnse. “De vaders doen daar ook aan meehoor. Al is het minder dan de moeders,” vult de kroonprins aan.

Het prinselijk paar ging in gesprek met burgemeester vanAmsterdam Job Cohen ter gelegenheid van zijn gasthoofdredacteurschap van Margriet. Lex en Max nemen geen blad voor de mond envertellen wat ze zo leuk vinden aan elkaar.

“Het moment dat ik van een verliefde man een man werd diewist dat wij echt voor elkaar waren gemaakt, was het moment waarop Máxima mij opmijn tekortkomingen ging wijzen,” vertelt Willem-Alexander. “Ze vult meaan. Daardoor word ik als individu sterker, maar komen we er ook samen als stelsterker uit.”

Máxima bewondert haar man ook nog steeds. “Ik was toen ikmijn man ontmoette erg onder de indruk van zijn liefde voor en toewijding aanNederland. Dat sprak me erg aan. Ik bewonder ook zijn wilskracht en loyaliteit.En verder is hij een heel, heel lieve papa.”