Willem-Alexander en Máxima nog altijd superverliefd

Willem-Alexander en Máxima lijken niet op te zien tegen het beruchte zevende huwelijksjaar. In een periode waar het in andere huwelijken juist wat minder gaat, ook wel de ’seven year itch’ genoemd, lijken de prins en de prinses alleen maar verliefder te worden. En dat laten ze overal zien.  

De prins en de prinses zijn momenteel in China om daar de Olympische Spelen bij te wonen. Ze genieten niet alleen van het sportspektakel, maar ook van elkaar. De twee blijken op de tribunes gepassioneerde supporters van de Nederlandse sporters. In een oranje shirt (Willem-Alexander) en met oranje shawl in de hand (Máxima) schuwt het paar niet om vanaf de viptribune aanmoedigingen te schreeuwen. De andere gasten, onder wie de Amerikaanse president Bush, de Deense kroonprins en de oud-diplomaat Henry Kissinger, keken er zelfs een beetje verbaasd van op. Maar er was dan ook goede reden om te juichen: de Nederlandse zwemsters wonnen goud met de estafette!

De prins en de prinses blijven tot 17 augustus in China. Daarna reizen ze samen terug naar Europa. Willem-Alexander zal in Stockholm een waterconferentie bijwonen en meteen daarna weer terugreizen naar China, voor het laatste deel van de Olympische Spelen. Máxima blijft in die periode thuis, bij de kinderen.

Gezamenlijke droom

Op 2 Februari aanstaande vieren de prins en de prinses hun zevende huwelijksjaar. Ondanks vele geruchten in de buitenlandse media over mogelijke huwelijksproblemen, lijken de prins en de prinses alleen maar gelukkiger met elkaar te worden. Máxima is inmiddels gewend aan haar leven aan het hof en de voor- en nadelen die het prinses-zijn met zich meebrengt. Willem-Alexander is dankzij Máxima gegroeid in zijn rol als kroonprins en zijn gelukkige gezinsleven heeft hem ook meer rust gebracht. Maar waar andere paren na verloop van tijd steeds meer hun eigen weg gaan zoeken, ondernemen de prins en de prinses juist steeds meer dingen samen.

 

Met het huis dat ze in Afrika laten bouwen, komt een gezamenlijke droom uit, en Willem-Alexander heeft Máxima gemotiveerd nog meer werk te maken van de promotie van het microkrediet. Dat de prinses mee naar de Spelen is gegaan, laat zien dat ze ook voor zijn werkgebied genoeg interesse heeft. Daarnaast zijn de Olympische Spelen natuurlijk één groot feestje. Máxima deed daar goed aan mee. Zo schreeuwde ze met het publiek mee, toen Judoka Ruben Houkes de eerste medaille voor Nederland had gewonnen. Hij zoende de prinses daarop wel erg innig. Máxima had daar echter geen probleem mee. Want voor haar is er toch maar één, en dat is onze kroonprins…