Willeke vindt GTST uitputtend

Willeke van Ammelrooy gaat vanaf 26 mei de rol van Paula Muller spelen in de langstlopende soap van Nederland, Goede tijden, slechte tijden. De routinier ziet ondanks haar leeftijd niet op tegen het spelen van de rol in een dagelijkse soapserie.

De 70-jarige actrice moest in de Telegraaf wel toegeven dat de eerste opnames uitputtend waren: "Ik werd de eerste paar dagen mesjogge van alles om mij heen. Voor de acteurs zijn er weinig momenten van rust op de set. Het is echt pats boem draaien en pas weer ademhalen als ik thuiskom."

Van Ammelrooy gaat de rol van Paula Muller spelen, de (adoptie)moeder van Vincent (Oscar Aerts). Deze weet niet beter dan dat hij haar zoon is. De schok dat Maxime (Marjolein Keuning) zijn biologische moeder is, zal heel wat reuring teweegbrengen. "Gastrolspelers hebben het altijd zwaarder dan de vaste cast, door de hoeveelheid tekst die ze hebben. Er moet in korte tijd veel verteld worden. Dat vind ik nog het heftigst. Ik ben dag en nacht met die teksten bezig.”

De actrice denkt deze nieuwe ervaring goed te kunnen gebruiken in de acteerlessen die ze geeft. "Tijdens de masterclasses die ik geef kan ik iemand veel leren over het acteren voor theater, film en tv. Ik proefde dat er steeds meer vraag is naar acteren in soap. Dat is echt een vak apart. Nu weet ik tenminste waar ik het over heb."