Willeke van Ammelrooy geniet meer na slopende ziekte

Willeke van Ammelrooy leeft tegenwoordig voor het geluk en dat gaat haar goed af. Dat heeft alles te maken met de slopende ziekte waar ze zes jaar geleden mee geconfronteerd werd. De actrice is momenteel te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Eind dit jaar zal ze sinds lange tijd weer op het toneel staan, als Moeder Overste in het aangrijpende Agnes van God. Om zich helemaal te kunnen inleven in haar rol gaat Willeke het klooster in.

De tijd van zich het vuur uit de sloffen lopen om carrière te maken heeft Willeke van Ammelrooy achter zich gelaten. Ze is vorige maand zeventig geworden en staat heel bewust in het leven. Ze heeft in haar leven een hoop interessante rollen mogen spelen, maar ze voelt nu meer de vrijheid werk te kiezen dat ze echt leuk vindt. ’Ik ben veel selectiever geworden in wat ik wel en niet doe. Dat heeft te maken met ouder worden, maar vooral ook omdat ik weet hoe het is om bijna dood gaan’, vertelt Willeke openhartig aan Weekend.

Zes jaar geleden werd er eierstokkanker bij de actrice ontdekt. Ze voelde zich op dat moment kerngezond, maar diep van binnen was het goed mis. Haar eierstokken werden verwijderend en toen begon de ellende. Ze lag na de ingreep elf dagen op intensive care en kreeg daarna nog zes chemokuren. Die periode heeft flinke indruk op haar gemaakt en haar kijk op het leven voorgoed veranderd. Willeke: ’De afgelopen jaren ben ik veel bewuster geworden van het leven. Ik geniet van alles wat mij toekomt. En dat gaat mij heel goed af. Ik leef intenser dan ooit.’

Lees het hele verhaal deze week in Weekend