Willeke twijfelde niet over Agnes Van God

Het is voor het eerst sinds een paar jaar dat Willeke van Ammelrooy weer in het theater staat en dat vindt haar collega Noortje Herlaar geweldig. "Ik denk dat er veel mensen zijn die van Willeke houden vanwege alle mooie dingen die ze heeft gemaakt. Het is gewoon fantastisch om Willeke op het toneel te zien", aldus Noortje.

Willeke heeft niet lang hoeven twijfelen toen ze werd gevraagd voor het toneelstuk Agnes Van God. Ze vindt het fijn om te spelen en daarnaast trok de inhoud van het stuk haar ook erg. "Ik wilde wel graag van tevoren weten wie er nog meer aan mee gingen werken", zegt de actrice lachend. Het is duidelijk dat ze blij is met de samenwerking met Noortje en Eva van de Wijdeven.

Van Ammelrooy mag dan intussen 70 jaar zijn, ze speelt nog vol energie. "Maar ik heb er geen andere projecten bij aangenomen. Dat vind ik echt teveel", vertelt Willeke, die eerder dit jaar ook nog in GTST was te zien. "Niet dat ik veel aan mijn leeftijd denk, maar ik moest bijvoorbeeld wel aangeven of ik vier of vijf keer in de week wou optreden. Dan kies ik wel voor vier keer."

Van Ammelrooy vindt het geen probleem weer met een voorstelling door het land te trekken. ''Toen ik met theater begon en van de toneelschool afkwam, had ik al een kindje. Dus had ik hele andere zorgen, dan moest je namelijk een oppas regelen en boodschappen doen voor een hele week. En nu heb ik alleen mijn man", aldus de actrice. "Ik heb nu een veel grotere vrijheid. En daarom vind ik het ook zo leuk om juist wel door heel Nederland te reizen en ik weet ook dat er hierna geen andere productie op mij wacht."

Agnes Van God vertelt het verhaal van de jonge non Agnes (Noortje). In het klooster bevalt ze van een baby die kort daarna dood wordt gevonden. Zuster Agnes houdt vol dat ze zich niet kan herinneren hoe de baby is verwekt. Psychiater Martha Livingston (Eva) start daarop een onderzoek en komt erachter dat de moeder overste (Willeke) haar non wel heel erg in bescherming neemt.

Weekend geeft deze week kaarten weg voor de première. Om daar kans op te maken die je even naar onze Facebook-pagina te gaan.