Willeke trots op zoon Johnny

In Theater de Veste in Delft ging zaterdagavond de zwarte komedie De gelukkigste dag in première met Johnny de Mol en Johanna ter Steege in de hoofdrollen. Een rits aan BN'ers liep over de rode loper om naar het toneelstuk te komen kijken.

Johnny's moeder Willeke Alberti was een van de aanwezigen. Maar ook Angela Schijf, Inge Ipenburg, Guido Spek, Peggy Vrijens en Lone van Roosendaal gaven acte de présence. Willeke was uiteraard maar wat trots op haar zoon.

Het nieuwe toneelstuk is een idee van Johnny zelf, die in het stuk een steenrijke dertiger speelt. Als die in zijn prachtige loft zijn verjaardag wil vieren laten alle genodigden het afweten. Hij is veroordeeld tot de pittige dame van de catering, die een alleenstaande moeder is van een puberdochter. Te midden van de champagne en een overvloed aan eten raken de twee aan de praat, totdat zij de ware reden voor de feestavond ontdekt. En die is een stuk duisterder dan ze had kunnen bedenken.

Vorig jaar sprak Johnny de Mol in College Tour voor het eerst over het project dat hij zelf bedacht. Hij schakelde de Amerikaanse schrijver Michael Di Jiacomo in voor het schrijven van het script. Johnny vertelde destijds dat het de bedoeling is dat het verhaal eerst op de planken wordt opgevoerd, daarna op het witte doek en tot slot moet de film naar New York. De Mol: "Het idee komt nog uit de tijd van Theo van Gogh. Hij zei: jij moet naar Amerika en ik heb daar een plannetje voor. Theo heeft van zijn film Interview een Amerikaanse remake gemaakt met Steve Buscemi en zei: waarom kan dat niet met jou?”

Het toneelstuk is tot en met zaterdag 23 januari in theaters in heel Nederland te zien.