Willeke doodsbang voor audities

Willeke Alberti zou graag vaker willen acteren. Maar ze is doodsbang voor audities. Daarom is het er de afgelopen jaren niet veel van gekomen.

"Ik had een geweldige rol in Alles Is Familie, maar dat kwam vooral omdat ik was gevraagd auditie te doen", bekent ze. "Dat soort dingen zou ik wel vaker willen doen. De rol van oma in Billy Elliot lijkt me ook fantastisch bijvoorbeeld. Maar ik kom er dan weer veel te laat achter dat zo'n voorstelling wordt gemaakt."

Alberti is overigens de komende maanden nog wel te zien in de musical De Jantjes, over het na-oorlogse Amsterdam. "We spelen het stuk nu twee jaar, maar het wordt alleen maar leuker", knikt ze. “Het is echt een stuk van deze tijd: mensen hebben met al die ellende, oorlog en crisis in de wereld behoefte aan een avond gezelligheid. Het publiek komt steevast zingend en dansend naar buiten."

De zangeres wordt volgend jaar zeventig en viert dit met een groot gala in theater Carré. "Ik pieker er nog niet over om met pensioen te gaan", beklemtoont ze. "Het touren langs de theaters is wel topsport. Maar ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen met mijn leven. Ik heb niet eens geraniums om achter te gaan zitten."

De Jantjes is vanaf 18 september nog vier maanden door heel Nederland te zien. De kaartverkoop voor de twee jubileumconcerten in Carré is deze week van start gegaan.