×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Willeke Alberti wil absoluut geen afscheidstournee

Willeke Alberti wil absoluut geen afscheidstournee
1.02.2020 -

Willeke Alberti viert maandag haar 75e verjaardag. Maar dat betekent allerminst dat de grande dame van de Nederlands muziek het rustiger aan doet. 'Ik sta nu eindelijk in bloei,' vertelt ze.


Eind februari staat ze twee keer in een uitverkocht Concertgebouw om haar verjaardag met fans te vieren. Ze blaast 75 kaarsjes uit, maar zo voelt ze zich niet. ‘Je hebt Willy Verbrugge, díe wordt 75,’ zegt Alberti in het AD. ‘En dat voel ik ook hoor, als ik uit een auto stap of negen uur in een vliegtuig heb gezeten. Ik ben strammer. Maar Willeke Alberti is leeftijdloos. Als ik zing, weet je niet wat je ziet. Ik dans me gek. Dan heb ik geen last van pijntjes, dan voel ik mijn knie niet. Maar vraag me niet nu een trap op te lopen. Dat is dus een gevolg van ouderdom. Gelukkig zet de dokter binnenkort weer een spuit in die knie, dat helpt wel.’

Na haar concerten in Amsterdam volgt in maart een jubileumtournee langs een aantal theaters in het hele land. Dan komen uiteraard de klassiekers als Samen Zijn en Telkens Weer voorbij en haalt ze samen met het publiek herinneringen op uit haar ruim 60-jarige carrière. Een afscheidstour is het niet, verzekert ze. ‘Ik zal ook nooit een afscheidstournee doen. Dat vind ik iets goedkoops hebben.’

De theatertournee van Willeke Alberti is vijftien keer te zien en wordt op 22 januari afgesloten in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.