Willeke Alberti weigerde rol gescheiden vrouw

Als het aan de makers van Alles Is Familie had gelegen, speelde Willeke Alberti 2 jaar geleden de rol van een pas gescheiden vrouw in die film. Ze bedankte echter voor de eer en kroop in de huid van een ander personage. "Dat wilde ik niet. Ik heb er in het echte leven drie beleefd. Dat is genoeg."

Alberti is getrouwd geweest met Joop Oonk, John de Mol en Sören Lerby, van wie ze elk één kind kreeg. "Ik ga met al mijn ex-mannen goed om. Ik ben een echt familiemens. Ik geniet van al mijn kinderen en inmiddels bijna vier kleinkinderen," vertelt ze in de Telegraaf. Al haar nageslacht komt regelmatig bij haar over de vloer. "Ik grap wel eens: ik heb voor jullie allemaal een eigen, leuke vader uitgezocht."

Willeke's eigen vader stierf in 1985 en van haar moeder moest ze 3 jaar geleden afscheid nemen. "Het is natuurlijk normaal op mijn leeftijd, maar toch voel ik me wees. Ik ben gaan beseffen hoe goed mijn moeder het eigenlijk heeft gedaan. Ze was 63 toen ze haar man verloor en zij is 89 geworden. Willy was haar grote liefde en in plaats van te rouwen of verdrietig achter de geraniums te gaan zitten, heeft ze een heel nieuw leven opgebouwd."

Moeder Ria droomde altijd van een museum over haar echtgenoot en misschien komt die wens postuum nog uit. "Volgend jaar is het 30 jaar geleden dat mijn vader overleed. Alle jubilea vallen samen. Ik word in februari 70, plus mijn 60-jarig jubileum. We hopen dat we dan een mooie Alberti-tentoonstelling in het Beeld en Geluid Museum in Hilversum mogen samenstellen. Net zoals die voor André van Duin was opgezet."