×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Willeke Alberti leeft in een droom

22.08.2017 -

Willeke Alberti is weer volop aan het optreden na drie weken vakantie, maar ziet dat niet als werken. "Eigenlijk zie ik mijn hele leven op dit moment als een soort vakantie", zegt de 72-jarige zangeres in een interview.


"Optreden noem ik geen werken meer, maar een hobby. Ik kan maanden voor- en nagenieten van een optreden. Afgelopen maand stond ik op de Gay Pride, vorige week mocht ik op Dutch Valley zingen voor dertigduizend man en morgen sta ik op het Forever Young Festival in Almere. Het is een droom dat ik dit allemaal nog steeds mag doen."

Tussen de optredens door is Willeke vaak in het buitenland te vinden. "Ik probeer meerdere keren per jaar weg te gaan. Een weekje hier, een weekje daar en in de zomer een paar weken goed vakantie vieren." Elk jaar in mei gaat ze met een vriendin naar een stadje in de buurt van Barcelona. Na de aanslagen van vorige week dacht de zangeres even om volgende keer niet te gaan, maar die gedachte heeft ze snel van zich afgezet zegt ze in de Telegraaf. "Dit kan overal gebeuren en we zijn nu eenmaal gek op dat stadje. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk winkelen. Ik ga er met een lege koffer heen en kom bepakt en bezakt weer terug."