Will Smith Chris Rock

Will Smith slaat Chris Rock op podium tijdens Oscar-uitreiking

Wie gisteravond de Oscars heeft gezien, heeft het waarschijnlijk maar over één ding: het feit dat Will Smith het podium opliep en zijn Oscar-uitreiker Chris Rock sloeg. Dit gebeurde naar aanleiding van een grap die Chris maakte over Will zijn vrouw, Jada Pinkett Smith.

Jada lijdt al jarenlang aan alepocia, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. Presentator Chris maakte tijdens zijn praatje in aanloop naar de uitreking van Beste Documentaire een grap die niet in goede aarde viel. Hij zei dat Jada met haar kale hoofd een vervolg was op G.I. Jane, de film waarin Demi Moore een militair met gemillimeterd haar speelt. Nadat Chris een klap had geschreven, zei Will Smith herhaaldelijk: “Houd de naam van mijn vrouw uit je fucking mond.”

Aanwezigen Oscars

De aanwezigen tijdens de awardshow leken zich niet goed raad te weten met het incident. Al snel circuleerden via social media foto’s waarop andere acteurs zichtbaar aangeslagen waren. Ook Jada en Smith waren in tranen na het moment. Tijdens de pauze werden ze getroost door collega’s.

Will Smith zegt sorry tegen Academy

Later op de avond won Will de award voor Beste Acteur in de film King Richard. Tijdens het dankwoord rolde de tranen over zijn wangen: hij maakte zijn excuses aan de Academy voor het incident. Hij bood overigens geen excuses aan Chris aan. Will zei in zijn dankwoord: “Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet. Ik ben diep overweldigd op dit moment in mijn leven. En door de zaken die God wil dat ik doe in de wereld op dit moment. Ik ben geroepen om mensen lief te hebben en te beschermen.”

Bron: ANP | Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen