Wie is die man die Mabel laat lachen?

Afgelopen maandag werd in Lech het traditionele foto-uurtje gehouden. Naast het gezin van koning Willem-Alexander waren ook prins Constantijn, prinses Laurentien en prinses Mabel met hun kinderen aanwezig. De jaarlijkse vakantie in Lech blijft een familietraditie, waar zelfs het ongeluk van Friso niets aan veranderde. Het leek er zelfs op dat Mabel weer kon genieten.

Koning Willem-Alexander had tijdens het jaarlijkse fotomoment in Lech de touwtjes flink in handen. Als de kinderen op een gegeven moment er liever op de ski’s vandoor gaan – dan nog wat foto’s te laten maken – grijpt hij meteen lachend in. Zelf een sneeuwballengevecht was niet toegestaan. De koninklijke familie lijkt niet speciaal te hebben stilgestaan bij het ongeluk van prins Friso, deze week precies twee jaar geleden. Ze hebben vooral genoten van het traditionele familie-uitje.

Er ontstond uiteindelijk consternatie bij de buitenlandse media toen Mabel na afloop van de fotosessie ineens naar een man toeliep en door hem met een zoen werd begroet. De stralende lach van de prinses sprak boekdelen en bovendien zien we haar, om begrijpelijke redenen, nu eenmaal niet zo vaak lachen. Maar wie is de man die Mabel, onder het toeziend oog van koning Willem-Alexander, zo hartelijk begroette?

Lees dit en meer deze week in Weekend