Wibi Soerjadi slachtoffer zinloos geweld

Wibi Soerjadi is maandag het slachtoffer geworden van zinloos geweld. Een groep jongens op het Leidseplein in Amsterdam gedroeg zich agressief, aldus de pianist. Volgens een ooggetuige trok één van hen zelfs een mes.

"Gisteravond ben ik vanuit het niets fysiek aangevallen door een aantal agressieve mannen. Het was volslagen onverwachts, ik was alleen en ze herkenden mij niet", liet Wibi via zijn management weten aan RTL Boulevard. Ondanks de dreiging wist hij wel raad met de heren. "Gelukkig kon ik vanwege vroegere fanatieke vechtsporttrainingen een aantal noodzakelijke handelingen verrichten, waardoor ik uiteindelijk weg kon komen.''

Hoewel een aantal mensen zich vlak bij de schermutseling bevond, schoot niemand de musicus te hulp. "Ik ben geschrokken van de agressiviteit en het onnodige geweld van deze mannen en ook van omstanders die ogenschijnlijk niets deden", aldus Wibi. Volgens het programma voelde hij zich dusdanig ongemakkelijk over het voorval, dat hij het niet voor de camera wilde vertellen. Hij heeft echter geen aangifte gedaan.