Wibi Soerjadi nu Fissaboy

Wibi Soerjadi stond voorheen bekend als die pianovirtuoos met een voorliefde voor Disney en klassieke muziek. Tegenwoordig is de Leidenaar een feestbeest dat in de Amsterdamse clubscene bekendstaat als Fissaboy en Wibi G. "In een club doet iedereen gek en ga ik helemaal los"

De pianist werd afgelopen weekend geweigerd bij de Jimmy Woo, voornamelijk omdat hij dronken was, zo schreven we zondag al. In beschonken toestand twitterde hij toen: "Gast van @DjMikeMendoza maar werd niet toegelaten in Jimmy Woo?!?!?!", schreef hij op Twitter. "Dachten dat ik bezopen was. #kaolobeveiliger #fissaboy." Wibi geeft aan dat hij er geen spijt van heeft. "Ik heb nog wel overwogen de foto’s weer van Twitter te halen, maar aan de andere kant: die Wibi ben ik ook.”

Eigenlijk geldt dat sinds hij het clubleven in Amsterdam heeft ontdekt, vertelt hij in De Telegraaf. "Als ik een ontzettend inspannend concert heb gegeven, ben ik opgeladen en zit ik vol adrenaline. Dan kan ik de hele nacht doorgaan. En zo ontlaad ik dan weer. Ik heb daar zelfs al de geuzennaam Fissaboy en Wibi G gekregen. Die G staat voor ’gangsta’, een onderdeel van de rapmuziek direct uit de getto’s van grote Amerikaanse steden. Ik vind het heerlijk en ik doe niemand kwaad. Ik heb zelfs de indruk dat het wel goed is voor mijn imago. Een tikje minder braaf.”

Zijn grote liefde Céline heeft er volgens Wibi voor gezorgd dat hij wat meer zijn grenzen opzoekt. "Zij is een echte partygirl geweest en dat heb ik blijkbaar gemist. Hoewel ze nu lang niet altijd meer meegaat. Afgelopen weekend was ik met de rappers, de Jockeyboys en DJ Mendoza, de man van Kim Feenstra. Ik doe geen gekke dingen, maar ik laat me verder helemaal meeslepen.”