Wendy wilde eigenlijk helemaal niet trouwen

Wendy van Dijk en Erland Galjaard zullen elkaar in september op Ibiza het jawoord geven. Wendy geeft toe dat ze, ondanks een relatie van zes jaar, een 'emotionele hindernis' moest nemen voordat ze klaar was om ja te zeggen.

"Aanvankelijk had ik weinig met trouwen", zegt de RTL-presentatrice in het AD. "Dat had niets te maken met het voorgenomen huwelijk met Xander de Buisonjé, dat destijds niet doorging. Maar meer met het leven in zijn algemeenheid. Er scheiden zoveel mensen, dat ik me wel eens afvraag of het überhaupt nog wel reëel is om elkaar eeuwige trouw te beloven."

Een andere reden om niet te trouwen voor Wendy was het overlijden van haar vader in 2006. "Al van kinds af aan had ik een grote droom: ooit door mijn vader worden weggegeven. Dat had me zo mooi geleken. Ik heb echt een emotionele hindernis moeten nemen voordat ik besloot toch te gaan trouwen zónder hem. In gedachten is hij er straks, maar eigenlijk altijd, bij."

De reden dat Van Djik nu toch wil trouwen volgde op een verandering van haar gevoel over het leven. "Ik had om me heen zoveel mensen zien lijden, zien knokken tegen kanker en moest afscheid nemen van dierbaren. Uiteindelijk dacht ik ‘meid, pluk de dag’. Geniet van het leven! Ik werd echt overvallen door een positief gevoel, realiseerde me hoe mooi het is om gelukkig met iemand te zijn. Maar ook omdat er uit een huwelijk iets van vertrouwen spreekt naar onze kinderen toe.`