Wendy sprakeloos toen ze haar trouwjurk paste

Wendy van Dijk stapt volgende week vrijdag in het huwelijksbootje. Gelukkig voor haar heeft ze geen tijd om nerveus te worden. En last van stress heeft ze ook niet dankzij 'twee fantastische ceremoniemeesters'.

"Ik moet me nog concentreren op de opnames van Moordvrouw", vertelt Wendy in het AD. "Het is nu full on, er moeten nog twee afleveringen worden opgenomen voordat we woensdag richting Ibiza vertrekken. Ik geloof dat ik er klaar voor ben. Ik kan nu in dat bruidsgevoel duiken, maar dan word ik wel zenuwachtig. Dus ik probeer net te doen alsof het nog ver weg is."

Dankzij goede hulp van buitenaf is ze bepaald geen bridezilla. "Ik heb niets om boos of gefrustreerd over te raken, want alles wordt me uit handen genomen. Dat ik zo rustig kan blijven, heb ik aan mijn lieve vrienden Sander Palte en Stanneke Jacobs te danken. Ze zijn tv-producenten, die als geen ander weten hoe ze een liveshow in elkaar moeten draaien. Toch vinden ze het pittig, vooral omdat er zo veel emotie bij komt kijken. Zo hebben ze iets moois bedacht, zodat ik het gevoel heb dat mijn overleden vader er toch een beetje bij is."

"Zonder hen was ik zeker een bridezilla geweest", gaat Wendy verder. "Want als ik dit had moeten organiseren, was die bruiloft er nooit gekomen. Ik hoef gelukkig alleen maar op te komen dagen in mijn jurk." Ze verklapt dat de jurk een spectaculair exemplaar is van ontwerper Jan Taminiau. "Ik was sprakeloos toen ik hem vorige week paste."