Wendy brak na telefoontje

Wendy van Dijk voelt zich na de door haarzelf ingelaste minibreak herboren, vertelt ze. De presentatrice werd een tijdlang opgeslokt door werk. Tot ze zich realiseerde dat haar kind haar heel erg miste.

Wendy werkte in de periode voor de pauze aan steeds meer projecten, zoals Ushi, X factor en The Voice Kids. “Superleuk allemaal, maar onbewust was ik mezelf helemaal aan het dichtbouwen en werd een beetje ‘slachtoffer’ van mijn eigen succes,” zegt ze in het AD. Het keerpunt was een telefoontje van een van haar kinderen, dochter Lizzy, toen Wendy in Amerika was voor de opnames van haar Ushi-film. “Ik brak toen ze voor de zoveelste keer zei ‘mama, ik vind je werk niet leuk. Je moet hier zijn, bij mij, ik mis je zo’. Toen ontwaakte ik. Wist: nu ga ik echt naar haar luisteren.”

Wendy voelt zich na de break een ander mens, zegt ze. "Ik had geen fysieke klachten, maar de geestelijke balans was zoek. Ik was stoïcijns geworden, iemand die op de automatische piloot vloog.” Tijdens de audities voor The Voice of Holland en The Voice Kids kon ze opeens weer huilen om de mooie zangstemmen. “Echt, dankzij Lizzy’s wake-up call heb ik mijn emoties weer terug.”