×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Weinstein slachtoffers samen sterk bij Oscars

5.03.2018 -

Ashley Judd en Mira Sorvino, twee van de eerste vrouwen die hun verhaal deden over het seksueel misbruik van Harvey Weinstein, verschenen samen op de rode loper van de Oscars. Het duo maakt zich, met een groep andere actrices, hard voor de Time's Up-beweging.


'Time's Up is net begonnen en gaat door. We willen een gelijke behandeling voor vrouwen en een veilige werkomgeving. Niet alleen in de filmindustrie, maar in alle werkgebieden. Daarom hebben we ook een fonds opgericht, waar al 19 miljoen euro binnen gekomen is. Mocht er een vrouw zijn die hulp zoekt, dan kan ze zich tot Time's Up wenden voor juridische bijstand en dan helpen wij haar verder', aldus Mira Sorvino.

Ashley Judd voegde daaraan toe: 'Vrouwen schaamden zich als ze in een dergelijke situatie belandden en dachten dat het aan hen lag. En zwegen er daarom over. Dat verandert nu hopelijk door de beweging die met Time's Up in gang is gezet'.

Salma Hayek, eveneens een slachtoffer van Weinstein, sprak met bewondering over haar collega's: 'Ik ken ze al zo lang en het is heel goed wat hier gebeurt. Samen staan we sterk'.