Weetjes: tips voor een ontspannen bad

Iedere week zet Weekend een aantal mode, beauty, lifestyle of gezondheids-weetjes op een rijtje...

Ontspannend bad

Maak zelf deze ontspannende badolie: meng een beker slagroom met een beker sojaolie en vijftien druppels etherische rozenolie. Giet het in het badwater, terwijl de kraan nog loopt en blijf er tien minuten in zitten. Na afloop voelt u zich als herboren.


Mooie nagels en haren door gierst

Gierst bevat ijzer, magnesium, kalium, zink, vitamine B en kiezelzuren. Al deze stoffen zijn goed voor uw nagels en haren. Zo kunt u ’s morgens twee eetlepels gierstvlokken (te koop in de reformwinkel) door uw muesli roeren of een kopje gierstvlokken vijf uur in water laten weken en dan door de bouillon roeren en warm eten.


Zuurkool als medicijn

Door de melkzuren in zuurkool blijven veel gezonde stoffen tijdens het koken behouden. Daardoor is deze groente erg goed voor onze gezondheid. Het kan zelfs als als een medicijn werken tegen:

–    Immuniteitszwakte. Zuurkool bevat veel foliumzuur dat de opname van vitamine C ondersteunt en daardoor het lichaam meer afweerkrachten geeft.

–    Wonden. Ook bevat zuurkool veel vitamine K die de bloedstolling en wondgenezing bevordert.

–    Darminfecties. De melkzuren genezen samen met vitamine B de geïrriteerde darmslijmhuid en verhinderen dat schadelijk micro-organisme zich in de darm verspreidt.

–    Nervositeit en depressies. De stof azetylcholine in zuurkool heeft een rustgevende werking op het zenuwstelsel.

–    Hoge bloeddruk en cholesterolgehalte. De stof choline heeft in combinatie met vitamine B een gunstige invloed op de vetstofwisseling en kan een hoge bloeddruk laten zakken. De melkzuren werken gunstig op de galstofwisseling en verlagen het cholesterolgehalte