Waylon wil nog niet zonder Ilse door

Na hun eigen festival in Enschede zou het eigenlijk voorbij zijn voor gelegenheidsduo The Common Linnets. Maar na het enorme succes op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen en de internationale aandacht die Ilse DeLange en Waylon daarmee op zich hebben weten te vestigen, zou het 'bijna stom zijn' om de samenwerking binnenkort te ontbinden. Dat zei Waylon maandagochtend op Radio 2.

Na de deelname aan het liedjesfestijn, een eigen album en het festival Tuckerville op 21 juni in Enschede willen de twee artiesten weer beiden hun eigen weg gaan. Maar nu de Songfestivalhit Calm After The Storm in veel Europese landen hoog in de hitlijsten staat, zou het best eens kunnen dat Ilse en Waylon toch samen op tournee gaan door Europa. "We hebben onze solocarrières die tijd vergen. Maar als dit zó ontploft en het krijgt zo'n boost, zou het bijna stom zijn om het niet te proberen", aldus Waylon tegen Sander de Heer.

Eerder lieten Ilse en Waylon plannen voor een Europese promotietournee in aanloop naar het Songfestival varen, wegens tijdgebrek.