×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Waylon maakt songfestivalnummer bekend

2.03.2018 -

Met welk liedje gaat Waylon naar het Eurovisiesongfestival in Lissabon? Wordt het Back Together, Outlaw In Em of The World Can Wait? Of heeft Waylon wellicht gekozen voor That's How She Goes of Thanks But No Thanks? Het antwoord op deze vraag wordt vanavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door op NPO 1.


Waylon zong de afgelopen vijf werkdagen steeds één van de liedjes in het programma en liet daarbij de kijker in het ongewis welk liedje hét nummer zou zijn. Voor de kijker viel er sowieso niets meer te kiezen. Waylon weet al ruim een maand met welk liedje hij in mei naar Portugal afreist.

AVROTROS wilde oorspronkelijk wel dat de mensen thuis konden meedenken, maar Waylon drong zijn keuze door toen bij The Voice Of Holland één van de favorieten naar huis werd gestuurd na stemmen van het publiek. 'Ik dacht: laat ik dat maar voorkomen', zei Waylon vorige week in DWDD. 'Diezelfde avond heb ik, misschien in allerijl en toch pissig, besloten om het nummer zelf te kiezen'.

Met zijn eigen keuze staat Waylon op 10 mei in de tweede halve finale van het songfestival. Als hij voldoende punten krijgt, mag hij door naar de finale op 12 mei in de Portugese hoofdstad.

Er was nog wel een relletje rondom de zanger. Waylon stelde voorafgaand aan de promotieweek in DWDD dat hij alle nummers zelf geschreven had. Dat bleek niet het geval te zijn. Het nummer That’s How She Goes, dat hij woensdagavond zong, is afkomstig van de Amerikaanse muzikant Mitchel Tenpenny. Tenpenny publiceerde het nummer in februari 2015.

'Het nummer is heel klein uitgebracht', stelde zijn agent in diverse media. 'Dan mag het wel'. Waylon ging verder in DWDD niet in op de kritiek dat hij mensen voor de gek zou hebben gehouden. Maar velen voelen zich bedrogen…