Waylon heeft geen contact meer met z’n ouders

Waar de rest van Nederland gespannen de adem inhoudt als Waylon en Ilse DeLange dinsdag in de halve finale van het Songfestival aantreden met hun nummer Calm After The Storm, zit de moeder van Waylon misschien wel naar iets heel anders te kijken.

In het AD zegt Waylon’s moeder Henny dat ze eigenlijk geen contact meer met haar zoon heeft en de uitzending wellicht laat schieten.

"We weten het nog niet. We zijn trots. Natuurlijk. Maar we hebben eigenlijk geen contact meer met Willem (zoals Waylon eigenlijk heet, red.). Dus vandaar. Ik… Nou ja. Dag", is het commentaar van Waylon’s moeder Henny Bijkerk aan de telefoon. Familievriend Kees van der Loo bevestigt dat de zanger het contact met zijn ouders heeft verbroken, maar waarom weet hij niet. "Dat is wel vreemd, hè. Ik heb geen idee wat er speelt. Mijn vrouw en ik hadden vroeger ook regelmatig contact en nu niet meer."

De breuk tussen Waylon en zijn ouders is opvallend. Zelf zegt de zanger in interviews juist erg close te zijn met pa en ma. Van der Loo: "Dat was hij ook. En ik maak me ook zorgen. Maar wat kunnen we? Als hij geen contact wil?"