Waylon en Ilse niet samen verder

Waylon is terecht. De zanger stelt zijn fans op zijn facebookpagina gerust. "Het is vreemd om te merken dat ik inmiddels nationaal bezit ben geworden en er dus ook een nationale zoekactie naar mij is gestart. Maar er is niet zoveel aan de hand, anders dan men doet vermoeden", aldus de zanger.

Waylon schrijft dat hij onderdeel is geweest van The Common Linnets. "The Common Linnets is echter een project van Ilse DeLange. Zij heeft het bedacht en het is ook altijd duidelijk geweest dat dit in een wisselende samenstelling zou zijn", aldus de zanger. Hij zegt dat ze hebben afgesproken een plaat te maken, mee te doen aan het Songfestival en als afsluiter een concert op 21 juni in het Twente Stadion te geven.

"Het succes na het Songfestival heeft ons beiden overvallen. Het maakt dat je opnieuw moet gaan kijken naar gemaakte afspraken." Voor Waylon zijn er ook andere verplichtingen, zoals zijn nieuwe album Heaven After Midnight. "Een album dat ik vorig jaar heb opgenomen en zelf heb gefinancierd. Een belangrijk en persoonlijk album. Ik heb dit album al een keer eerder uitgesteld vanwege het Songfestival." Waylon kan en wil zijn agenda dus niet nog een keer omgooien.

Solocarrières

"Ik hoop dat jullie begrijpen dat dit keuzes zijn die ik niet zomaar kan nemen en ook niet alleen." De zanger had zich wel aan langere tijd aan The Common Linnets willen verbinden. "Als dit in het buitenland op basis van creatieve gelijkwaardigheid zou gebeuren." Daar hebben de twee Common Linnets lang over gesproken, maar daar zijn ze niet uitgekomen. Volgens Waylon heeft het niks met geld te maken. "Maar met een emotioneel commitment van twee mensen aan een duo in een vaste samenstelling, waarbij we onze solcarrières voorlopig in de koelkast zouden zetten."

Waylon schrijft wel uit te kijken naar het weerzien met Ilse op 21 juni. "Uiteraard smaakte het internationale succes heerlijk en was het goed werken met Ilse en haar band. Tenslotte zijn Jake, JB, Rob en Matthew fantastische muzikanten en tekstschrijvers! Ik kijk dan ook uit naar Tuckerville op 21 juni, de plek waar we elkaar, ook Ilse en ik, weer gaan zien."

Ilse verklaarde eerder dat Waylon niet met haar naar het buitenland kon omdat hij te druk zou zijn met andere dingen.