Waldemar verging van de pijn

Waldemar Torenstra moet heel wat overhebben voor zijn rol van K1-kampioen in de BNN-serie Vechtershart. Hij krijgt heel wat klappen te verduren tijdens de opnames.

''Afgelopen weekend hebben we een heel groot toernooi gedraaid in de Endemol-studio's. Ik moest drie dagen achter elkaar vechten. Het slaan zelf lukte wel, maar het incasseren is andere koek. Ik werd de afgelopen drie nachten gillend van de pijn wakker", vertelde Waldemar maandag.

De dramaserie Vechtershart is een achtdelige serie die zich afspeelt in de wereld van de vechtsport en boksscholen. Waldemar Torenstra vertolkt de rol van Nick Roest, een voormalig K1-kampioen die na vier jaar gevangenisstraf vrijkomt. Waldemar noemt de vechtsport ''een hele mooie arena om een familieverhaal te vertellen''. Zijn personage is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere halfbroer, de advocaat David Roest (Benja Bruijning) betrokken was.

Kickboksen is een passie van Waldemar. "Kickboksen komt het afgelopen jaar slecht in het nieuws, terwijl ik het ervaar als een hele leuke sport waar hele bijzondere mensen in rondlopen. Mensen zijn bereid om fysiek en geestelijk heel ver te gaan. Het is een prachtige arena voor een dramaverhaal."

Naast Waldemar en Benja hebben onder meer Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen grote rollen in de serie. Vechtershart is vanaf 15 november te zien bij BNN op NPO3.