Wachten maakt Anny Schilder bang

Anny Schilder maakt een moeilijke tijd door nu bij haar borstkanker is geconstateerd. Zes weken geleden werd de Volendamse zangeres geopereerd aan een knobbeltje in haar borst.

Momenteel ondergaat Anny preventieve chemotherapie. "Dat vind ik het ergste: het afwachten. Daarvan word ik bang en onzeker", vertelt ze in een interview met een landelijke ochtendkrant.

"En dat zijn de momentjes waarop ik het moeilijk heb. Want ik weet niet hoe ik zal reageren op de medicijnen. Misschien valt het mee, misschien ook niet." Vrijdag verschijnt het nieuwe duetalbum van Anny Schilder en Jan Keizer, maar bij de lancering blijft een feestje achterwege. Jan: "Dat zou nu niet gepast zijn. De gezondheid van Anny staat voorop. Gelukkig maakte ze vorige week op het podium allesbehalve een verslagen indruk."

Het maken van het nieuwe album is voor Anny een lichtpuntje in deze moeilijke periode in haar leven. "Helemaal door de tijd die ik nu doormaak, ligt het album mij na aan het hart. De liedjes maken me trots en de energie die ik daarvan krijg, kan ik goed gebruiken om de komende maanden door te komen."

Lees deze week in de nieuwe Weekend het verhaal over Anny Schilder en haar strijd tegen borstkanker