Waarom Jensen van tv moest verdwijnen

Volgend jaar komt de talkshow Jensen! Niet meer terug. Bij RTL wordt hier uitermate geheimzinnig over gedaan, en ook Robert Jensen zelf is voor commentaar nergens te vinden. Wat is er aan de hand met Jensen? Ligt het aan zijn moeilijke karakter, zijn vele vijanden of toch aan iets anders?

Enkelen in de showbizz zullen het betreuren, maar velenmaken een vreugdesprongetje nu bekend is geworden dat de dagelijkse talkshowJensen het volgend seizoen niet meer terug zal komen. De woordvoerster van RTL,Karin Bouwknegt, zegt geheimzinnig: ’We zijn niet ontevreden, wellicht keertJensen later weer terug…’ Niemand van de zender wil echter van zijn vertrekde echte reden bekendmaken. Wel fluisteren boze tongen dat het alles te makenzou hebben met het moeilijke, onberekenbare karakter van Robert Jensen (35).Ook zou het de zender een doorn in het oog zijn dat de dagelijkse talkshowsteeds meer op een rariteitenkabinet ging lijken. De show zou te ordinair zijngeworden en ook veel te duur, nu de kijkcijfers steeds vaker zoudenteleurstellen. Robert Jensen leidt privé een leventje vol luxe. Sinds kortheeft de ’De schrik van Hilversum’ een peperdure villa in Amsterdam betrokken,waar hij moederziel alleen woont. Hij houdt van verre reizen, het liefst aan deandere kant van de wereld en bij voorkeur in de meest luxueuze hotels. Vriendennoemen hem ’lui en verwend’. De vraag is echter of hij dat luxueuze leventjezal kunnen blijven leiden, nu met directe ingang is besloten om zijn omstredentalkshow te stoppen. Na ruim zes jaar, meer dan 500 afleveringen en meer dan1200 gasten valt het doek voor Jensen! Eerder al eindigde ook zijn carrière alsdj bij diverse radiostations. De reden was meestal een conflict, want makkelijkis Jensen zeker niet…

Destijds werd zelfs ’de Swiebertje van de Nederlandse radio’genoemd, door zijn vele ruzies en wisselingen van stations. Jensen, die op zijnachtste al droomde van een baan bij de radio, begon in 1991 als technicus bijeen lokaal station in Leidschendam. Maar het bestuur vond hem te grof, zodathij niet achter de microfoon mocht plaatsnemen. Daarna werkte hij onder meervoor radio West, de TROS, Veronica, Yorin FM en Noordzee FM, om vervolgens weerterug te keren naar Yorin FM, na een groot conflict met Gordon en Erik de Zwart.

Insiders uit radioland verwachten momenteel dan ook niet datJensen op dit moment snel een nieuw radiostation zal vinden.

Overigens had Jensen niet alleen conflicten met zijncollega’s, ook

talloze artiesten kunnen zijn bloed wel drinken.

 

Nadat Patty Brard zich liet ontvallen dat Jensen misschienwel homoseksueel zou zijn, bleek zij duidelijk een zeer gevoelige snaar bij hemte hebben geraakt. Na haar uitspraak werd ze keer op keer het mikpunt van hoonen spot in diens talkshow. Maar na jarenlang over en weer moddergooienbegroeven ze uiteindelijk de strijdbijl. Daarna was Viola Holt de sigaar. Metname de denigrerende opmerkingen over haar gewicht en omvang waren schering eninslag. Viola stortte zelfs in en werd zwaar depressief. Ze diende zelfs eenaanklacht in en roept dat ze een boek wil schrijven over haar trauma: ’HetJensen-Effect.’ Ook de bekendste clown van ons land, Bassie, was woedend. Dekindervriend werd in de radioshow van Jensen perfect geïmiteerd door iemand diede meest smerige taal uitkraamde. Bas van Toor werd zelfs op straat nageroepen.Maar uiteindelijk werd ook dat uitgepraat. Overigens stortte Robert Jensen zélfook een keer volledig in. Bij Radio Noordzee meldde hij zich al zeer regelmatigziek door de hoogoplopende conflicten met Gordon en Erik de Zwart. In 1999eiste dat z’n tol. Jensen was dermate depressief dat hij een pauze van dertienmaanden inlaste. Hij trok zich volledig terug, ver van Nederland, en was diep,diep ongelukkig. Zelf zei hij daarover op de radio: ’Ik had nota bene alles:een gaaf huis, een mooie auto en een lekker wijf. En nog belangrijker: de baandie ik altijd wilde hebben. Maar ik was helemaal niet gelukkig…’ Misschienheeft dat er alles mee te maken dat Robert Jensen altijd is blijven rebellerentegen zijn familie. Want de ’shockjock’ komt uit een keurig nest. Hij isnamelijk de zoon van de vice-consul van de Deense ambassade en groeide op inhet keurige Voorburg. Waar andere kinderen vaak slechts in hun puberteit tegenhet milieu van hun ouders blijven schoppen, lijkt rebel Jensen dit te blijvendoen. Maar één ding is zeker, gelukkiger is hij er niet van geworden.