Waarom Carlo en Irene stoppen

Irene Moors en Carlo Boszhard zijn begonnen aan hun laatste seizoen Life 4 You. Het presentatie-duo gaf zondag tekst en uitleg over dat moeilijke besluit. "Er is een lang proces aan vooraf gegaan", vertelt Irene. "Op een gegeven moment heb je er alles uitgehaald wat erin zit."

"Dan komt er zo’n jaar, het jubileum. We doen het nu al 15 jaar." Dat was voor het duo het hoogtepunt en dat voelde als een goed moment om te stoppen. Beiden vonden dat een moeilijk besluit. "Jij dacht echt: dit is het hoogtepunt. Dat heb ik ook wel gehad, maar toch stonden we er anders in", vertelt Boszhard. "We moeten het niet 'for granted' nemen dat we samen een programma mogen doen. Het kan zomaar gebeuren dat ik straks niet meer met je aan tafel zit, dan zou ik je enorm missen. Je weet het maar nooit hoe het gaat met televisie."

Ze hopen dan ook vurig samen met een ander programma terug te komen op de buis. "We doen een deur dicht, en doen hopelijk samen een nieuwe deur open", aldus Boszhard. Dat Irene het ook wel lekker vindt om op zondag weer eens thuis bij de kinderen te zijn nu ze nog thuiswonen, is ook een overweging. "Maar het is niet de belangrijkste reden", zegt ze. "Het is natuurlijk wel lekker. Ik heb 25 jaar in het weekend gewerkt en nu wil ik meemaken hoe het is om zondag thuis bij de kinderen te zijn."

Carlo en Irene nemen op 31 mei afscheid van de kijker. Het is dan de 600ste aflevering van Life 4 You. Het duo, dat al sinds 2000 te zien is in het studioprogramma, heeft ook zeker geen ruzie, benadrukken ze. "We houden heel veel van elkaar.”