×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Vrouwen in het zwart naar BAFTA Film Awards

1.02.2018 -

Net als bij de Golden Globes, verschijnen veel vrouwen bij de Engelse BAFTA's waarschijnlijk gekleed in het zwart. Volgens WWD willen genomineerden en overige gasten hun solidariteit tonen met de Time's Up en #MeToo-bewegingen.


De BAFTA's worden op 18 februari uitgereikt in The Royal Albert Hall in Londen en worden voor het eerst gepresenteerd door de Engelse actrice Joanna Lumley. Zij vervangt Stephen Fry, die het na twaalf jaar wel welletjes vond.

Er is geen officiële 'all-black' dresscode uitgegaan naar de genodigden, zei BAFTA bestuursvoorzitter Amanda Berry tegen Variety: 'Ik heb het idee dat deze trend gedurende het hele awardseizoen doorgaat. Als je ziet hoe snel dat ging bij de Golden Globes. Er ging een gerucht en ineens verscheen iedereen in het zwart'.

Voor de modeontwerpers zijn het drukke dagen drie weken voor het event, nu de kans groot lijkt dat er een grote vraag naar zwarte jurken gaat komen.