Vrouw Thomas Acda runt gezin prima alleen

Het gaat lekker met Thomas Acda. Aan het AD vertelt hij dat eigenlijk alles voor de wind gaat. ' Ik ben op alle fronten, privé en wat werk betreft, een gelukkig mens.' De zanger en acteur is vanaf maandag bij de VARA te zien in de nieuwe komische tv-serie Jeuk.

Aan zijn vrouw Esmée heeft Thomas een goede. Zijn drukke carrière zorgt er soms voor dat er weinig tijd overblijft voor zijn gezin. 'Esmée draaide het afgelopen half jaar regelmatig in haar eentje op voor ons gezin, maar heeft geen moment geklaagd. Ze is eraan gewend dat ik vaak weg ben, heeft haar eigen werk en de kleine Lucy gaat 2 dagen per week naar de crèche. Thuis draait alles lekker door. Ook zonder mij. En ik heb nooit het idee gehad dat ik mijn vaderlijke plichten verzaak.'

De zanger denkt zelfs dat hij soms maar beter niet thuis kan zijn. 'Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik met mijn aanwezigheid het thuisritme een beetje verstoor. Ik voorspel nu al dat mijn vrouw in mei zal zeggen: 'wordt het niet weer eens tijd dat je in het verre Delfzijl gaat optreden…?' In mei duikt Thomas met zijn muzikale collega Paul de Munnik weer de studio in voor een nieuw album.