VPRO mogelijk in beroep rookzaak Hans Teeuwen

De VPRO overweegt in beroep te gaan tegen de boete die het kreeg van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) nadat Hans Teeuwen rokend te zien was in het programma Zomergasten. Dat schrijft de omroep op de eigen website.

De NVWA deelde de boete van 600 euro uit omdat 'alle werknemers het recht op een rookvrije werkplek hebben, dus ook de mensen die bij het interview met Teeuwen aanwezig waren, zoals interviewer Wilfried de Jong, de cameramensen en de geluidsmensen'.

Peter van Ingen, eindredacteur van Zomergasten, denkt de boete te kunnen aanvechten. "De NVWA heeft niet op locatie, in de studio, vastgesteld dat Hans Teeuwen een sigaret zat te roken, stelt Van Ingen in een reactie op de VPRO-site. "Men baseert zich op televisiebeelden. Sterker nog: men baseert zich op klachten van kijkers die Hans Teeuwen op televisie zagen roken. Daarmee vervallen we in een surrealistische discussie."

In feite heeft de NVWA geen poot om op te staan, denkt Van Ingen. "In feite kan alleen maar worden vastgesteld dat wat op televisie was te zien, eruit zag als Hans Teeuwen met een sigaret. Ik vind het interessant om uit te zoeken of het beeld van een rokende man een boete van 600 euro rechtvaardigt."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen