Voorstellingen over John Kraaijkamp in de maak

De weduwe en dochter van John Kraaijkamp sr. zijn bezig voorstellingen over hun man en vader te maken. Mei Lun en haar dochter Sanne willen hun leven en herinneringen met het publiek delen en de mens achter de artiest tonen, in al zijn glorie en met al zijn makken.

Voor het eerst in jaren doet Mei Lun haar verhaal over haar John. ''Sanne en ik hebben het er vaak over gehad om samen een boek te publiceren. Maar het kwam er steeds niet van'', vertelt de weduwe van Kraaijkamp aan De Telegraaf. ''Ik wil proberen om samen met San een zo eerlijk en duidelijk mogelijk beeld te kunnen geven hoe Kraaij was in de omgang en in zijn werk.''

Sanne vult aan: ''Het was voor papa zelf een enorme opgave om binnen zijn buien zijn weg door het leven te vinden.'' En dat was ook niet altijd makkelijk voor Sanne en haar moeder. ''Leven met iemand van wie altijd maar wordt verwacht dat hij de lach komt brengen, maar die dat zelf maar moeilijk vindt, was echt niet altijd eenvoudig.''

De vrouwen van Kraaij schrijven twee voorstellingen. Een over zijn leven, dat waarschijnlijk in een musicalachtige vorm wordt gebracht en een andere waarin vooral de bekende liedjes van John voorbij komen.

Er is nog veel onduidelijk over het scenario en de invulling van het liedjesprogramma, maar het is wel zeker dat de periode met collega en legendarische komiek Rijk de Gooyer ook voorbij komt. ''Rijk jr. en ik hebben al van gedachten gewisseld hoe we die roemruchte periode in de levens van onze vaders in een theaterprogramma gaan vangen. Want dat we de wilde jaren aanstippen is toch onvermijdelijk. Maar de focus komt wel te liggen op de laatste veertig jaar, het liefdesverhaal van míjn ouders. Mijn moeder en ik gaan voor een resultaat waarop papa apetrots zou zijn geweest'', besluit Sanne.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen