Volendamse inburgeringcursus voor Yolanthe

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft alvast een beetje kunnen wennen aan het leven van een Volendamse. Met de krullers nog in haar haren en gehesen in een trainingspak maakte ze, onder toeziend oog van Jan, een rondje door het bekende vissersdorp.

Yolanthe en Jan wonen op dit moment samen in haar appartement in Hilversum en gaan straks samenwonen in Jan zijn droomhuis dat nu gebouwd wordt. Voordat Jan en Yolanthe elkaar leerden kennen was Jan al bezig met de bouw van dit huis in Volendam. Nu Yolanthe in zijn leven is gekomen gaat de bouw gewoon door, maar de bouwplannen zijn wel iets gewijzigd. Het huis is kindvriendelijker geworden. Wat trouwens niet betekent dat ze meteen kinderen willen. Er is alleen rekening gehouden met de mogelijkheid dat…

Voor Jan is het logisch dat hij weer terugkeert naar zijn geboorteplaats. Maar voor Yolanthe is het wel een stap. Bovendien moet zíj niet alleen voor Volendam kiezen, Volendam moet ook voor háár kiezen. Maar gelukkig zit dat wel goed; de Volendamse gemeenschap heeft Yolanthe al in haar armen gesloten.