Vivienne van den Assem

Vivienne van den Assem over dreiging RTL Boulevard: ‘Vreemd en eng bericht’

Het team van RTL Boulevard kreeg zaterdagavond vlak voor de uitzending te horen dat zij de studio vanwege een ernstige dreiging moesten verlaten.

“Een vreemd en eng bericht”, blikt presentatrice Vivienne van den Assem maandagavond terug in het programma, dat wordt uitgezonden vanaf een nieuwe locatie op het Mediapark in Hilversum.

‘Spullen pakken en weg’

“Wij kregen bericht van onze leidinggevende dat we het pand zo snel mogelijk in alle rust zouden moeten verlaten. Dat was een heel vreemd en eng bericht om te krijgen. We schrokken maar iedereen was na vorige week zo alert en adequaat. We hebben heel snel dat pand verlaten”, vertelt Van den Assem aan de desk naast Luuk Ikink. De aard van het bericht was zodanig dat ze niet overwogen toch een uitzending te maken. “Het was spullen pakken en weg.”

Pauze

De beslissing om ook zondag niet een uitzending te maken, noemt ze voor het team “een van de lastigste om te maken”. “Er is nog nooit niet een uitzending van RTL Boulevard geweest.” Ikink zou zondag de uitzending maken maar ook toen werd besloten niet uit te zenden. “Dat kon, maar we hebben toen echt met elkaar gezegd: ‘we hebben heel even een dag nodig om op adem te komen’. Wat er de afgelopen week is gebeurd was zo veel. We moesten even pauze hebben.”

Zwaarbewapende agenten

Op het Mediapark staan maandagavond zwaarbewapende agenten. De gemeente Hilversum liet eerder op de dag weten dat er “diverse zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen worden getroffen”. Over de inhoud van de maatregelen werden geen mededelingen gedaan.

RTL Boulevard kon zaterdag en zondag niet uitzenden vanaf het Leidseplein in Amsterdam omdat de politie ernstige bedreigingen had binnengekregen. Volgens NRC zouden criminelen hebben gesproken over een mogelijke aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens.