×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Vijftiende Britse aanklacht tegen Weinstein

28.02.2018 -

Opnieuw heeft een vrouw in Groot-Brittannië een officiële aanklacht tegen Harvey Weinstein ingediend voor seksueel misbruik. Zij is de tiende die zich bij de Britse politie heeft gemeld als slachtoffer van de Amerikaanse filmproducer.


In totaal hebben de vrouwen Weinstein van vijftien seksuele misdrijven beschuldigd. Dat meldt Deadline op basis van een verklaring van Scotland Yard.

De laatste aanklacht gaat over een voorval in Londen, midden jaren negentig. Deze wordt onderzocht door de afdeling misbruik- en zedenzaken van Scotland Yard. De zaak is toegevoegd aan het Weinstein-dossier onder de codenaam Operation Kaguyak. De identiteit van de klaagster is niet bekend gemaakt.

Naast de zaken in Engeland wordt Weinstein in de Verenigde Staten door tientallen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik.