Victoria Koblenko droomt van chocoladewinkel

Victoria Koblenko wil graag verder met haar brede carrière als actrice, modevrouw en politiek expert. Maar ze droomt ook van een eigen chocoladewinkel en heeft plannen om importeur te worden van Oekraïense wodka. Dit vertelt de duizendpoot in een interview met Viva deze week.

Dat de 33-jarige actrice graag nieuwe uitdagingen aangaat, werd onlangs nog duidelijk toen ze het presentatieteam van het televisieprogramma Spuiten & Slikken versterkte. Daarin werd ze geconfronteerd met het feit dat toch niet alles even makkelijk is. "Die letters op een autocue kan iedere mongool lezen, dacht ik, dus dat doe ik wel even. Maar ik struikelde erover", vertelt Victoria. Na de worsteling met de autocue schakelde ze een coach in.

Dat Victoria zoveel verschillende dingen doet, heeft ook een keerzijde. Ze beseft dat ze zonder focus op één ding nooit de beste zal zijn. "Omdat ik nergens fulltime mee bezig ben. Dat betekent niet dat ik slechtere projecten ga doen, maar wel dat ik de kans op een Gouden Kalf kan uitsluiten. Voor dat soort uitzonderlijke successen heb je die focus nodig. En dat is best een bittere pil om te slikken."

De actrice is niet bang dat ze niet serieus wordt genomen, benadrukt ze in het interview: "Mensen gaan ervan uit dat meisjes die op de cover staan in het linkerlaatje passen, en vrouwen die over politiek praten in het rechterlaatje. Dan komt er opeens iemand die in meerdere laatjes past en dat zorgt voor verwarring. Maar zegt dat iets over mij? Of over mensen die niet kunnen omgaan met het feit dat er veel laatjes kunnen openstaan?"