×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Veronica geeft Giel Beelen geen hoger salaris

31.08.2017 -

Giel Beelen stapte op bij 3FM omdat hij de zender “te veilig” en “te braaf” vond geworden, niet vanwege een hoger salaris. “Als je ziet wat er in de hitlijsten gebeurt, wat daar voor muziek in staat, daar moet je op de een of andere manier toch wat meer in meegaan”, vindt Giel, die vanaf 9 oktober te horen is op Veronica.


Qua salaris gaat Giel, jarenlang een van de grootverdieners bij de publieke omroep, er niet op vooruit. “Mensen denken altijd dat het bij de commerciëlen nooit op kan, maar ik zie toch wel dat daar juist veel zorgvuldiger met geld wordt omgesprongen omdat er gewoon een business gerund moet worden en er verdiend moet worden.”

“De verjonging moet er ook in”, zegt de radiodj in De Telegraaf. Giel, die twintig jaar op 3FM te horen was, had “al heel lang het idee dat er niets veranderde” bij de publieke zender. “Ik heb er een hoop energie in gestoken maar op een moment is het klaar en sluit je het hoofdstuk af.”

Voor Veronica gaat Giel weer een ochtendshow maken. “Ik merkte toch dat het minder klaar was dan ik een tijdlang heb gedacht”, vertelt de dj, die in november na ruim twaalf jaar afscheid nam van zijn ochtendshow op 3FM. “De eerste gesprekken die ik had met Talpa’s radiodirecteur Dave Minneboo hadden wat mij betreft ook helemaal niet de insteek van een ochtendprogramma. Dat kwam al doende pas ter sprake en ik dacht: o, hé, ja, waarom eigenlijk niet?”

Salaris

Hoewel een ochtendshow niet nieuw is voor Giel, gaat er wel “het een en ander” veranderen. “Ik ga natuurlijk niet de ouwe shit weer oppakken en dat is het dan. Er zijn ideeën genoeg om mee aan de slag te gaan.”