Verlinde brengt musical Dreamgirls

Albert Verlinde Entertainment brengt volgend jaar de musical Dreamgirls naar Nederland. De productie, geïnspireerd door de carrière van Diana Ross en The Supremes, gaat in het najaar van 2014 door Nederland toeren.

Volgens producent Jeroen Dona past Dreamgirls in de traditie die het bedrijf heeft opgebouwd met het opvoeren van musicals die succesvol zijn geweest als films. "Dreamgirls past uitstekend in het rijtje vanFlashdance, Fame, Footloose, Hairspray en Grease. Het is een voorstelling met een hart en een ziel, en vooral fantastische muziek."

De musical vertelt over drie r&b-zangeressen die in de jaren zestig proberen naam te maken in de muziekwereld. De voorstelling werd in 1981 voor het eerst opgevoerd, maar kreeg wereldfaam door de filmversie uit 2006. Hierin speelden zangeres Beyonce en Jennifer Hudson de hoofdrollen. Die laatste won een Oscar voor haar rol van buitenbeentje Effie.

Wie de hoofdrollen gaan spelen in de Nederlandse versie, is nog niet bekend. “Het zijn stem-technisch zware rollen, en we hebben veel donkere acteurs nodig die kunnen zingen en dansen”, vertelt Dona. “We zijn al een tijdje in het geheim bezig met casten. We zijn vooral op zoek naar nieuw talent dat we met Dreamgirls aan het publiek kunnen presenteren.” Het is nog niet duidelijk of alle beroemde nummers in het Nederlands vertaald gaan worden.