Verkaik speelt sneeuwkoningin in Disneyfilm

Willemijn Verkaik spreekt de hoofdrol van de Sneeuwkoningin in, in de Nederlandse versie van de nieuwe Disney-animatie Frozen. Het is de eerste maal dat de 38-jarige actrice, die doorbrak met de hoofdrol van Elphaba in de musical Wicked, een grote rol in een Disney-film voor haar rekening neemt.

Frozen is losjes gebaseerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Anderson over een meisje dat door haar boze zus, de sneeuwkoningin, wordt vervloekt. Zij moet vervolgens een lange reis door het bevroren koninkrijk maken om haar bevroren hart weer te laten smelten.

In de Engelstalige versie wordt de stem ingesproken door Idina Menzel, de actrice die op Broadway doorbrak met de rol van Elphaba in Wicked. Verkaik speelde de rol onlangs ook een tijdje in New York. Op dit moment woont de Nederlandse actrice in Londen, waar ze ook de rol van Elphaba gaat spelen.

Verkaik werkt verder ook mee aan de Duitse versie van Frozen, waar zij een lied voor heeft ingezongen. Frozen draait vanaf 11 december in de Nederlandse bioscopen.