Publiek Neemt Afscheid Van Peter R. De Vries

Verdachten moord Peter R. de Vries 18 oktober voor de rechter

De mannen die verdacht worden van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries moeten op 18 oktober voor het eerst voor de rechtbank Amsterdam verschijnen. Dat is de huidige planning, laat de advocaat van vermeende schutter Delano G. desgevraagd weten.

Het zal dan nog niet om een inhoudelijke zitting gaan. Het is nog niet duidelijk of de zitting in een extra beveiligde rechtbank gaat plaatsvinden.

Parkeergarage

Advocaat Ronald van der Horst wil inhoudelijk niets vertellen over de zaak. Van der Horst laat weten dat hij waarschijnlijk pas tijdens de eerste voorbereidende zitting iets namens of over zijn cliënt gaat zeggen. De 21-jarige G. wordt ervan verdacht De Vries op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam te hebben neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

Vluchtauto

Rotterdammer G. en de 35-jarige Poolse medeverdachte uit Maurik werden vrij snel na de aanslag opgepakt. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal werd op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, klemgereden en aangehouden.