Verbod op One Direction

Het jointje dat Zayn Malik en Louis Tomlinson deelden zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor het optreden van One Direction in de Filipijnen. De Filipijnse bisschoppenconferentie heeft bij de regering aangedrongen het optreden van de band te verbieden, zo schrijft The Manila Times.

"Leidt de jeugd niet in de verkeerde richting", zei priester Conegundo Garganta tijdens een wekelijkse bijeenkomst van de jeugdcommissie van de bisschoppenconferentie. De video die onlangs uitlekte met de wietrokende One Direction-leden zou een slechte invloed hebben op de jongeren in de Filipijnen, vinden de katholieken.

"Waarom zouden we giftige invloeden toelaten? Er is al genoeg vergif in onze samenleving." De priester wilt onderzoek instellen om uit te vinden waarom ouders en kinderen One Direction verafgoden. De jeugd zou drugs-afhankelijke groepen niet moeten idealiseren, vindt hij. Hij dringt erop aan dat de regering zijn verantwoordelijkheid neemt en een stokje steekt voor het optreden van One Direction dat in maart 2015 gepland staat. Volgens de immigratiedienst is er echter vooralsnog geen sprake van een ban op de boyband.

One Direction is overladen met kritiek na het incident, maar konden ook op steun rekenen. Simon Cowell verdedigde de band en ook fervent marihuanaliefhebber Snoop Dogg sprak zijn steun uit voor zijn zingende collega's.