Vera Mann in nieuwe musical

Vera Mann en Maike Boerdam vertolken de vrouwelijke hoofdrollen in de musical Hartsvrienden, de Nederlandse versie van Blood Brothers. Rapper Yes-R is eveneens te zien in de musical, zo maakte Van Lambaart Theaterproducties bekend.

Vera en Maike spelen de rollen van de moeders, mevrouw Johnstone en mevrouw Lyons. "Ik vind het een eer om met Vera samen te gaan spelen", laat Maike weten. "Vier jaar geleden heb ik met haar een duet opgenomen en ik bewonder Vera enorm om haar zang- en acteerkwaliteiten."

Voor Vera (50) kwam de musical precies op het juiste moment, vertelt ze in het AD. "Er kwam even niks nieuws op mijn pad. Dat is natuurlijk volstrekt normaal in het artiestenvak, dat drukke en rustiger tijden kent. Maar ik werd er rusteloos van. Zou ik misschien te oud of uitgerangeerd zijn voor dit vak, vroeg ik mij wel eens af. Net toen ik mij serieus zorgen maakte over de toekomst, kwam de musical Hartsvrienden op mijn pad."

Burn-out

Ze ziet de rol als 'het slotakkoord van een moeilijke levensfase'. Vera: "Het mooie einde van een periode waarin ik tegen een burn-out aanschurkte en zelfs een paar maanden in therapie moest om mezelf terug te vinden. Godzijdank is dat helemaal gelukt. Vera is back."

Het ging eind 2012 mis met haar, vertelt ze. "Ik was erbij toen acteur Jeroen Willems in Carré stierf. Een traumatische ervaring, waardoor ik volledig uit balans raakte. Ik voelde me opeens doorlopend moe, begon me op te sluiten in mijn huis, had nergens meer zin in, was bang om ook iets ergs te krijgen, twijfelde ernstig over mezelf en zat tegen een soort overspannenheid aan." Ze zocht hulp en overwon de dip. "Ik heb geleerd dingen eerder los te laten. Sinds ik dat onder de knie heb, ben ik positiever en rustiger geworden. De lach is terug in mijn leven."