Vera Lynn (97) viert jubileum met nieuw album

Dame Vera Lynn viert haar 90 jaar in de showbizz met een nieuw album. De 'lieveling van de strijdkrachten' uit de Tweede Wereldoorlog kondigde de verzamelplaat donderdag, op haar 97e verjaardag, aan.

Het album Vera Lynn: National Treasure komt op 2 juni uit, ter herdenking van D-Day dat op 6 juni dit jaar precies 70 jaar geleden is. Naast ruim 40 van haar meest bekende liedjes die bedoeld waren om de militairen in die tijd moed in te zingen, zoals We'll Meet Again en The White Cliffs Of Dover, zullen er enkele nummers op de plaat staan die onlangs pas zijn ontdekt en niet eerder uitgebracht.

"Het is heerlijk dat mensen nog steeds van mijn liedjes genieten, vooral als het hen aanmoedigt te herdenken wat er 70 jaar geleden is gebeurd", zegt Lynn in een verklaring waar The Telegraph over schrijft. "Het was toen gewoon mijn plicht om te blijven zingen."

De Britse Vera Lynn maakte haar debuut toen ze pas 7 jaar oud was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had ze haar eigen radioprogramma waarin ze de troepen toesprak en voor ze zong. Ook gaf ze concerten voor de soldaten in India, Burma en Egypte. In 2009 haalde haar laatste verzamelalbum nog de hoogste positie in de Britse hitlijsten.