Venetië op slot voor bruiloft George Clooney

George Clooney en Amal Alamuddin trouwen maandag in het stadhuis van Venetië. Dat is gebleken uit een schriftelijke aankondiging van de gemeente, waarin bewoners van de Italiaanse stad wordt medegedeeld dat de straten rondom het stadhuis die middag worden afgesloten.

De stad verwacht rond het stadhuis veel mensen die "worden aangetrokken door de glamour rondom het evenement." Om de openbare veiligheid te waarborgen wordt het stadsdeel maandag tussen 12.00 en 14.00 uur afgesloten. De aankondiging werd donderdag op de website van de gemeente geplaatst, wat volgens The Guardian het eerste formele bewijs was dat de bruiloft er gaat plaatsvinden.

De receptie vindt naar verluidt zaterdag al plaats, in het super-de-luxe hotel Aman Canal Grande. Zo'n 60 gasten zijn uitgenodigd, onder wie Brad Pitt, Angelina Jolie en Matt Damon. Maar omdat burgerlijke huwelijken in Italië in een gebouw van de gemeente moeten plaatsvinden, is de ceremonie waarmee George en Amal officieel man en vrouw worden pas maandag. George's vriend en oud-burgemeester van Rome Walter Veltroni zal deze ceremonie uitvoeren.

Gevraagd naar meer informatie, liet een woordvoerster van de gemeente weten dat dit niet kan, omdat "dit allemaal beschermd is door privacyregels."