Britney Spears

Veelbesproken documentaire Framing Britney Spears maandag in Nederland te zien

De documentaire Framing Britney Spears, die veel stof deed opwaaien, is maandagavond in Nederland te zien. De film, gemaakt door The New York Times, wordt dan om 20.30 uur uitgezonden op Net5.

De documentaire laat onder meer zien hoe de media met de zangeres (39) omging in haar jongere jaren. De film gaat daarnaast over de zenuwinzinking van Britney in 2007, waarna ze in 2008 onder volledige curatele van haar vader Jamie kwam te staan. Hij is sindsdien verantwoordelijk voor haar financiële en persoonlijke beslissingen. Iets waar de zangeres graag vanaf wil.

Ophef

Framing Britney Spears deed veel stof opwaaien en ook in Nederland ontstond er ophef. In de documentaire zit namelijk een fragment van een oud interview uit de TV-Show waarin presentator Ivo Niehe de zangeres een vraag stelt over haar borsten. De presentator liet afgelopen week in een reactie weten dat het fragment uit de context is gehaald en dat hij haar destijds de kans wilde geven om op geruchten over een borstvergroting te reageren. Ook zei hij dat de sfeer tijdens het gesprek goed was. Fotograaf William Rutten, die destijds bij de opnames aanwezig was, weersprak de woorden van Niehe. Volgens hem brak achter de schermen ‘de pleuris uit’ nadat de presentator informeerde naar Britneys borsten. Het management zou zelfs hebben verzocht de vraag uit het interview te knippen, maar dat is niet gebeurd.

#FreeBritney

De zangeres krijgt veel steun van haar fans. Op Twitter gingen er miljoenen tweets over de documentaire. Fans voeren sowieso al jaren campagne onder de noemer #FreeBritney omdat ze vinden dat hun idool niet meer onder curatele hoort te staan. Een paar van deze actievoerders komt aan het woord in Framing Britney Spears.